Basisopleiding Psychotrauma voor BIG (i.o)

Deze 5 daagse Basisopleiding Psychotrauma biedt de grondbeginselen voor het werk van een Psychotraumatherapeut in opleiding. De basisopleiding maakt onderdeel uit van de opleiding tot psychotraumatherapeut (NtVP) en betreft module 1, 2 en 5.

InhoudHet opvangen, begeleiden en behandelen van mensen die schokkende ervaringen hebben meegemaakt, vraagt specifieke competenties van de dienstverlener. De Basisopleiding Psychotrauma voor BIG (i.o.)  biedt de hulpverlener een raamwerk om complexe posttraumatische psychopathologie in kaart te brengen en op grond daarvan een behandelplan op te stellen. Ook wordt er geoefend in het opbouwen van een goede behandelrelatie tussen cliënt en therapeut. Elke module heeft eigen leerdoelen en werkwijzen.

Doelgroep
BIG geregistreerde hulpverleners zoals GZ-psychologen, psychotherapeuten, klinisch psychologen, psychiaters en zij die hiervoor in opleiding zijn. Deelnemers dienen werkzaam te zijn in een trauma centrum, of een andere instelling waar zij mensen met complexe  trauma’s behandelen, zodat zij actuele casuïstiek in de les in kunnen brengen. 

Docenten
Module 1 Introductie - Patricia Dashorst
Module 2 CAPS - Annemiek de Heus
Module 2 Diagnostiek en indicatiestelling - Simone de la Rie
Module 5 Stabilisatie I – Joke van Bokkem
Module 5 Stabilisatie II - Patricia Dashorst

Uitvoeringsdata
2 maart, 6 april, 13 april, 25 mei, 22 juni 2018 

Prijs
€ 1.495,- inclusief lunches en koffie en thee en bijdrage War Trauma Foundation van € 10,-

Accreditatie
De opleiding is geaccrediteerd door VGCT (30 punten), FGZP (17 punten), VEN (36 punten) en NVvP (33 punten)

Nienoord 5              

1112 XE  Diemen   

T +31 20 660 1970

info@academy.arq.org
Cookies

Privacy

Sitemap

© Arq Academy 2016