CAPS 5 training voor niet BIG

De Clinician-Administered PTSD Scale (CAPS) is de gouden standaard voor het stellen van de diagnose posttraumatische stressstoornis (PTSS). Met het uitkomen van de DSM-5 is ook de CAPS-5 inhoudelijk aangepast. In deze training worden de inhoud en psychometrische kwaliteiten van de CAPS-5 besproken en leert de deelnemer de CAPS-5 betrouwbaar af te nemen. De training is bestemd voor diegenen die in de klinische praktijk of in onderzoek een betrouwbare DSM-5  diagnose voor PTSS moeten kunnen stellen.


Docenten

Renée Hutter is docent van de CAPS 5 training voor niet BIG geregistreerden. Ze is bij PDC werkzaam als psychodiagnostisch medewerker en verantwoordelijk voor uitgebreide diagnostiek en behandeladvies bij politiepersoneel en andere geuniformeerden die tijdens het werk traumatische ervaringen meemaken en als gevolg daarvan klachten ontwikkelen.


Dr. Ellen Klaassens is klinisch psycholoog-psychotherapeut, expertiseteamleider Screening & Diagnostiek en psychotraumatherapeut NtVP. Zij is werkzaam in de kliniek van Centrum’45 en bij het Psychotrauma Diagnose Centrum (PDC). In haar werk als klinisch psycholoog behandelt zij voornamelijk patiënten met beroepsgerelateerde PTSS (politieagenten, veteranen) en patiënten met een geschiedenis van vroegkinderlijke traumatisering.
Nienoord 5              

1112 XE  Diemen   

T +31 20 660 1970

info@academy.arq.orgCookies

Privacy

Sitemap

© Arq Academy 2016