Workshop een vluchtelingenkind in de klas

Vluchtelingen hebben veel meegemaakt. Maar niet elke vluchteling raakt getraumatiseerd. Mensen hebben immers veerkracht. In deze workshop gaan we in op vragen als: welke omstandigheden hebben een positieve invloed op veerkracht van kinderen? Wat kun je als leerkracht op een basisschool doen om de veerkracht van kinderen te versterken? En wat doe je als je signaleert dat het niet goed gaat met een kind?

Inhoud van de cursus  
1. Introductie (90 minuten) 
- Achtergrond en omstandigheden van vluchtelingen;
- Versterken van veerkracht? Do‘s en don‘ ts;
– Signaleren van psychische klachten (PTSS); 
- Wanneer en hoe verwijs je door?;
- Grenzen bewaken (van het kind, jezelf als docent en de klas).

2. Casuïstiek (90 minuten) 
Aan de hand van situaties uit de praktijk, wordt ingegaan op bovenstaande thema's. Dit is een interactieve module, waarbij indien gewenst gebruik gemaakt kan worden van een ervaren trainingsacteur om nieuwe vaardigheden aan te leren.

Doelgroep
(Teams van)  leerkrachten van basisscholen.

Prijs
Een in company training kost € 700 met maximaal 12 deelnemers.

Workshop op maat                                                                                                                                                              Het is ook mogelijk om voor uw docententeam een workshop op maat te verzorgen. Na een intakegesprek zullen wij u een voorstel doen afhankelijk van uw wensen over het programma en de locatie. U kunt contact hierover opnemen via: info@academy.arq.org of bellen met 020 – 660 1970.