Kinderen kunnen ingrijpende gebeurtenissen meemaken zoals mishandeling, ernstige ziekte, (seksueel) misbruik, oorlog of een andere vorm van geweld. Als het niet lukt om deze gebeurtenissen op eigen kracht te verwerken, kan dat leiden tot lichamelijke klachten en problemen op het gebied van emoties, cognities, gedrag en ontwikkeling. Een kind kan worden aangemeld bij jeugdhulpverlening met problemen in het functioneren op school, problemen in de impuls- en emotieregulatie, eetproblemen en/of problemen met het aangaan van relaties en vriendschappen.
De 2-daagse introductie is er voor:
Na het afronden van cursus beschik je over veel kennis én waardevolle tools om psycho-educatie over psychotrauma vorm te geven en psychotraumabehandeling samen met cliënten voor te bereiden en te optimaliseren. Als cliënten goed snappen hoe trauma en de behandeling hiervan in elkaar zitten, ervaren ze meer regie en zelfcontrole en zijn behandeleffecten duurzamer.
Om mee te kunnen doen aan de nascholing is het voorwaarde dat je als deelnemer de mogelijkheid hebt om te oefenen met eigen casuïstiek tijdens de cursus en dus in het werk te maken hebt met psychotraumatologie in de leeftijdsgroep 0-18 jaar. Dit is onderdeel van de toetsing.
Uiterlijk vier weken voor de startdatum wordt een uitnodigingsmail verstuurd met informatie over de cursus, literatuur, huiswerkopdrachten en toetsing.
11 en 25 maart 2024