LinkedIn

Over ARQ Academy

ARQ Academy is het opleidingsinstituut voorARQ Nationaal Psychotrauma Centrum. Wij zijn expert op het gebied van onderwijs over schokkende gebeurtenissen, psychotrauma en (complexe) posttraumatische stressstoornis [PTSS]. Wij verzorgen de kennisoverdracht voor de Arq Psychotrauma Expert Groep in de vorm van opleidingen, workshops, conferenties, symposia, referaten en supervisie.  

ARQ Academy ontwikkelt en verzorgt bij- en nascholing op het gebied van psychotrauma voor GGZ professionals op HBO, master en post-master niveau: deels interne deskundigheidsbevordering van eigen medewerkers en opleidelingen; deels scholing van externe collega’s. Naast opleidingen uit een vast aanbod, organiseren we ook opleidingen op maat. 

Daarnaast organiseert ARQ Academy voorlichting, lezingen en workshops voor professionals die vanuit hun beroepsuitoefening meer willen weten over psychotrauma en doelgroepen als vluchtelingen. Denk hierbij aan docenten, vrijwilligers, artsen, POH GGZ, tolken en medewerkers van gemeenten.

De actuele kennis waaruit ARQ Academy put, komt grotendeels vanuit de ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum, vooral vanuit wetenschappelijk onderzoek en de top-referente zorg vanuit Centrum 45. Daarnaast zoeken we actief naar samenwerking met externe (inter)nationale experts en opleidingsinstituten om  kennisverspreiding op het hoogste niveau te kunnen bewerkstelligen.  

 

 

 

Nienoord 5              

1112 XE  Diemen   

T +31 20 660 1970

info@academy.arq.org

 

 

 

Cookies

Privacy

Sitemap

© Arq Academy 2016