ARQ Academy

ARQ Academy is het opleidingsinstituut voor ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum. Binnen ARQ zijn diverse organisaties te onderscheiden die Top Referente zorg aanbieden, zoals stichting Centrum '45 en  Equator, en wetenschappelijk onderzoek verrichten op het gebied van Preventie en Behandeling van psychotrauma en (complexe) posttraumatische stressstoornis (PTSS).

ARQ Academy brengt kennis uit zorg en wetenschappelijk onderzoek over psychotrauma samen en deelt deze:  zowel met GGZ collega's (in opleiding) als met overige professionals en vrijwilligers die bij de uitvoering van hun werkzaamheden meer willen weten over werken met specifieke doelgroepen (vluchtelingen, asielzoekers, gezinnen en kinderen, politie, veteranen, ed) en psychotrauma.

Bij de verspreiding van kennis werken we samen met collega's van ARQ én met collega's en experts van andere instellingen. De meeste docenten van ARQ werken voor stichting Centrum '45 en hebben zowel onderzoekservaring als ervaring als therapeut. Onze docenten worden jaarlijks getraind door het IVP.

Onze missie is kennis delen en zoveel mogelijk collega's opleiden, zodat zoveel mogelijk mensen die dit nodig hebben, goede zorg en preventie krijgen. 


 


   

Relevante links zijn:

ARQ Bibliotheek

Psychotraumanet


Cookies

Privacy

Sitemap

© ARQ Academy 2019