LinkedIn

Podcasts

Podcast Narratieve Exposure Therapie

Een podcast over Narrative Exposure Therapy (NET) in de podcastserie van de Joost en Yonda Trauma Show. Ruud Jongedijk is psychiater, psychotherapeut en psychotraumatherapeut en verbonden aan ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum. Ruud Jongedijk heeft de NET naar Nederland gehaald en sindsdien is er groeiende belangstelling voor deze vorm van traumatherapie, die de levenslijn als uitgangspunt heeft.

Podcast Morele verwonding

Een podcast over Morele verwonding van HUMAN voor het programma de Publieke Tribune. Coen Verbraak spreekt met oudgedienden en hulpverleners over de morele verwonding na een oorlog. Wat doet oorlog met een mens? Hoe genezen veteranen van ernstige gewetensnood? En hoe leef je na de frontlinie verder met een gewonde ziel? Met een bijdrage van Jackie June ter Heide, klinisch psycholoog en senior onderzoeker bij ARQ Centrum'45

Podcast Moral Injury

Het ARQ Kenniscentrum Oorlog heeft samen met het Nederlands Veteraneninstituut de podcast 'Moreel trauma' gemaakt. Over wat moreel trauma precies is en wat het met mensen doet. In de podcast vertelt Afghanistanveteraan Dennis Havermans over de impact van een moreel dilemma in Uruzgan, toen hij en zijn collega’s onder dreiging van terreur moesten bepalen of ze bijeenkomst voor de Afghaanse bevolking zouden laten doorgaan. Ook komen antropoloog Tine Molendijk en klinisch psycholoog Jackie June ter Heide van ARQ Centrum’45 aan het woord.