LinkedIn

Workshop werken met vluchtelingen

Vluchtelingen hebben veel meegemaakt. Maar niet elke vluchteling raakt getraumatiseerd. Mensen hebben immers veerkracht. In deze workshop gaan we in op vragen als: welke omstandigheden hebben een positieve invloed op veerkracht? Wat kun je als vrijwilliger doen om de veerkracht van vluchtelingen te versterken? En wat doe je als je signaleert dat het niet goed met iemand gaat?

Inhoud van de cursus  

1. Introductie (90 minuten) 
- Achtergrond en omstandigheden van vluchtelingen;
- Versterken van veerkracht? Do‘s en don‘ ts;
– Signaleren van psychische klachten (PTSS); 
- Wanneer en hoe verwijs je door?;
- Grenzen bewaken (van de vluchteling en jezelf als betrokkene).

2. Casuïstiek (90 minuten) 
Aan de hand van situaties uit de praktijk, wordt ingegaan op bovenstaande thema's. Dit is een interactieve module, waarbij indien gewenst gebruik gemaakt kan worden van een ervaren trainingsacteur om nieuwe gespreksvaardigheden aan te leren.

Doelgroep
(Teams van)  vrijwilligers.

Uitvoeringsdatum en locatie     
Op aanvraag.

Prijs
Op aanvraag.

Workshop op maat                                                                                                                                                       Het is ook mogelijk om voor uw team van vrijwilligers een workshop op maat te verzorgen. Na een intakegesprek zullen wij een voorstel doen afhankelijk van uw wensen over het programma en de locatie. U kunt contact hierover opnemen via: info@academy.arq.org of bellen met 020 – 660 1970.